В отговор на множеството медийни запитвания Ви съобщаваме, че в лечебното

...
В отговор на множеството медийни запитвания Ви съобщаваме, че в лечебното
Коментари Харесай

УМБАЛ Св. Георги за починалото дете: Има данни да е пострадал при ПТП


В отговор на множеството медийни запитвания Ви оповестяваме, че в лечебното заведение е назначена инспекция по отношение на настъпилата гибел.

УМБАЛ " Свети Георги “ към този момент е предоставила цялостната здравна документи на Окръжна прокуратура - Пловдив и информация по всички други въпроси, сложени от проверяващите органи.

Новите сведения, получени в хода на осъществяваната инспекция, са, че има данни пациентът да е пострадал при пътнотранспортно произшествие, като в началото не е потърсил здравна помощ. Доста по-късно след контузията и след появяването на по-засилени признаци на черепно-мозъчна контузия, е потърсена квалифицирана помощ и момчето е било превозено от ЦСМП в Спешното поделение на болничното заведение.

Назначени и осъществени са съответните диагностични проучвания и пациентът е признат за лекуване на черепно-мозъчната контузия. Видът и обсегът на лечението са били разисквани с целия колектив на клиниката. Терапията е била ориентирана към преодоляване на положението и признаците – лекуване, ориентирано към понижаване на мозъчния оток.

За изясняване на аргументите за гибелта е била назначена съдебно-медицинска експертиза, само че лечебното заведение не е осведомено с резултатите от нея, защото материалите от досъдебното произвеждане се разгласяват само по преценка на прокурора.

В лечебното заведение е назначена инспекция, като се открива, че пациентът е бил следен, в това число в деня на неговата гибел и е бил в схващане и изцяло контактен, след което утежняването му е настъпило ненадейно.

Категорично не сме съгласни с изказванията на околните на умрелия, описващи държанието на медицинския личен състав в Клиниката по неврохирургия. Не бихме желали да разясняваме в елементи тези изказвания и на този стадий ще проявим схващане към положението на родителите.

Въпреки неверните обвинения и медийния напън, лечебното заведение ще се въздържи от изнасянето на повече детайлности по отношение на контузията, хронологията на събитията, лекуването и положението на младежа.

Образувано е досъдебно произвеждане, чиято цел е да обясни цялата фактическа конюнктура и да реши има ли данни за лекарска неточност и закононарушение. Оказали сме цялостно подпомагане на органите на досъдебното произвеждане и ще продължим да го вършим.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР